Digitale armbånd og pulsure

Det vrimler med digitale nyheder indenfor fitness verdenen, og de nyeste påfund er temmelig geniale og anvendelige, da det drejer sig om små bærbare armbånd og ure, som har et hav af funktioner og faciliteter, der især henvender sig til idrætsudøvere.

De kan nemlig registrere forskellige værdier og sammenligne med dine tidligere indtastede værdier, så man nemt kan se sine resultater samt nå sine personlige mål. De findes i mange prislejer, da de har forskellige funktioner og muligheder, og her kommer en kort oversigt.

Funktioner ved pulsure og armbånd

Når man døgnet rundt anvender et pulsur eller et wellness armbånd, så får man automatisk holdt øje med sin døgnrytme, så man derved kan overskue sine træningstider og resultater. Disse nye gadgets gør det muligt at overvåge og måle blandt andet disse funktioner:

  • Overvågning af søvnlængde
  • Tæller antal skridt
  • Måler afstande
  • Stopursfunktioner
  • Måler kalorieforbrug
  • Måler pulsen(max samt gennemsnit)
  • Kalender funktion

Det er især firmaet Vivofit, der fremstiller armbånd til fitnessbranchen, og de arbejder fint sammen med de mere avancerede pulsure, der især fremstilles af Garmin, Polar, Sigma samt Suunto. Dermed kan man nemt planlægge løbeture og andre former for træning i løbet af ugen, og de nye digitale gadgets holder øje med din fitness kalender samt dine resultater hver gang, så man forhåbentligt kan se en fremgang fra gang til gang.

Sådan anvendes disse gadgets

Man kan naturligvis nemt anvende både wellness armbånd og fitness pulsure til at planlægge hver uge, med hvornår man skal i gang med sin træning, og når man hurtigt får lært funktionerne, så kan man jo tage tid på hver aktivitet, så man akkurat træner i den nødvendige tid, og derved får man optimalt udbytte af træningen. Ved at få nogle pålidelige oplysninger fra sin løbetur, så kan man bedre få overblik over sin forbrænding og sit kondital, så man langsomt kan forbedre sig og komme i god form.

nede. Den specielle løbepod SDM4 er den mest avancerede model, der kan vise både løbehastighed, tilbagelagt distance, løbekadence, gennemsnitsfart og aktuel km tid endda mere præcist end de populære GPS ure. Flere af modellerne såsom Garmin Forerunner 70 kan opkobles trådløst til en PC via det medfølgende ANT stik (USB), som automatisk modtager informationerne fra dit ur, og nu er det muligt at analysere din træning og føre træningsdagbog over din træning, ligesom du kan indstille dine pulszoner nemt og bekvemt.