Få mest udbytte af løbetræningen

En løbetur er godt for krop og helbred men alting med måde, for man må heller ikke belaste sin krop for meget, da den i så fald vil kollapse af udmattelse, hvilket ikke er sundt for helbredet. Det gælder derfor om at kende sin krop og opbygge en plan for, hvor meget man bør løbe, således kroppen får mest gavn af dette. Både løb, cykling og svømning er anbefalede træningsformer, da de træner hele kroppen og alle musklerne, og man kan både løbe på løbebånd eller i naturen alt efter lyst og behov.

Maratonløb kan være skadeligt for hjertet

Man bør imidlertid undgå at presse sin krop for meget, da eksperterne ikke overraskende har fundet ud af, at det faktisk kan ende med at blive usundt, hvis man løber for meget, for langt og for ofte, så man bør kende sine grænser og stoppe i tide, mens det er godt for kroppen.

Man bør derfor være varsom med at hengive sig til både høj intensitets- og ekstreme træningsformer som maraton og triatlon, der ikke er sunde og gode for vores helbred og livslængde. Den videnskabelige forskning er nemlig kommet frem til, at maratonløb sandsynligvis skader dit hjerte mere end det gavner. Træning i godt tempo er generelt sundt og godt for helbredet, men kun hvis den daglige træningsmængde ikke overstiger 30-50 minutter, så dette bør man tage til efterretning.

I stedet for disse former for ekstremsport bør man derfor satse mere på de moderate former for fysisk aktivitet. Andre eksperter er kommet frem til, at den mest sunde træningsmængde ligger på en til to en halv times sammenlagt løbetræning om ugen, så forskningsresultaterne er rimeligt ens.

Derfor er løb så sundt

Under en løbetur forbrænder man masser af fedt, og man forbedrer sin kondition, sin almene sundhedstilstand og træner sine muskler, så derfor er løb generelt meget sundt og anbefalelsesværdigt. Til forskellige store offentlige løb kommer der også 100.000 vis af mennesker, så løb er generelt meget populært.

Løb er sundt for kroppen, da de store benmuskler i kroppen kræver en del ilt, så dette skal pumpes rundt via blodet i kroppen, hvilket igen sætter hjertet i sving. Efter få ganges træning kan man heldigvis mærke, at det er blevet nemmere at løbe, og det skyldes netop den forbedrede kondition, der er meget vigtig for din almene sundhed.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man dyrker løb eller anden form for konditionstræning mindst to gange om ugen, og det virker også som en effektiv slankekur, da det forbrænder en masse kalorier. Man bør naturligvis kombinere sin løbetræning med fornuftige kostvaner, da usunde kostvaner vil modarbejde de positive resultater fra løbetræningen.