Sådan kommer du i gang med at løbe om vinteren

Vi kan godt blive enige om, at det ikke er super behageligt at løbe om vinteren, og det kræver lidt ekstra at tage sig sammen til det. Men, det er også ret så hårdt for din krop, hvis du vælger at holde pause hele vinteren. Det vil i hvert fald ikke være sjovt for dig at starte op igen til foråret!

Men, med lidt få råd og guidelines vil du få øjnene op for, at det slet ikke er så slemt endda at løbe en tur en vinterdag.

Varm musklerne godt op

Hvis ikke du varmer op først, bliver det en ubehagelig og kold oplevelse for dig at løbe i vinterkulden. Samtidig er der også stor risiko for, at du får muskel- og ledskader på de første kilometer, hvis ikke du har varme i benene. Varm derfor op indendørs ved at løbe på stedet og derefter lave strækøvelser for ben, balder og hofte. Tag overtøjet på og begiv dig ud i kulden!

Løb om eftermiddagen

Når nu det er koldt i forvejen, er der ingen grund til at vælge det koldeste tidspunkt til at løbe afsted på. Sørg derfor at komme afsted på det varmeste tidspunkt på dagen, hvilket typisk vil være sidst på eftermiddagen, da vinden har det med at lægge sig til aften. Så bliver du ikke afkølet i lige så høj en grad. Det gør løbeturen langt mere behagelig for dig.

Løb i vinterløbesko

Har du ikke nogle løbesko, som kan stå fast i det glatte føre, er der stor risiko for, at du kan komme til skade. Køb derfor et par rigtige vinterløbesko med groft mønster og en blødere gummiblanding, som kan suge sig fast til det glatte underlag – præcis som vinterdæk. Ved du ikke lige, hvor du skal finde sådanne sko henne, kan du prøve dig på Zalando. Her vil du også kunne benytte dig af en Zalando rabatkode, som forhåbenligt kan spare dig for mange penge. For vinterløbesko er ikke en dum investering, og du vil ærge dig, hvis du vælger at spare dem væk.